Läs gymnasiet – Plugga med lemurer, apor och zebror

På Österportgymnasiet utbildas du i en naturskön miljö på Ystad djurpark.
– Vi har jättemycket praktik och får verkligen reda på hur det är i arbetslivet, säger Jennifer Lidén som går i andra ring på gymnasiet.

Jennifer Lidén, 17, har alltid älskat djur. Att hon på något sätt vill arbeta med djur har därför varit naturligt. Av en slump hittade hennes pappa information om att man kan läsa gymnasiet på Ystad djurpark – bland exotiska djur som antiloper, lemurer, apor, zebror och mycket mer.

– Det lät nästan för bra för att vara sant. När vi gick på öppet hus i djurparken kände jag direkt att det här är något som kommer att passa mig.

 

I dag har Jennifer läst Naturbruksprogrammet på Österportgymnasiet i tre terminer och är supernöjd. Främst eftersom att det är så mycket praktik.
– Det första året tillbringas en stor del av tiden på djurparken och du får verkligen en inblick i hur det är att arbeta som djurskötare. Nu under andra året har jag själv sökt mig till Lunds djursjukhus där jag praktiserade under fyra veckor i höstas. Det var fantastiskt. Man fick en oslagbar praktisk erfarenhet av hur det är att jobba med djur.

Efter avslutad utbildning på Österportgymnasiet kan du bland annat bli djurskötare, jobba i zoo-handel, eller läsa vidare till djursjuksköterska, lantmästare och mycket mer. Den 26 januari håller Naturbruksprogrammet öppet hus i Ystad djurpark från klockan 11:00.
– Lär dig mer om utbildningen och kom och träffa de exotiska djuren här, säger Per Hagelin, studie- och yrkesvägledare på skolan.

Jag och lemur

Jennifer Lidén, 17 år

Vilket djur är mest spännande tycker du?
– Lemurerna, de är underbara att pyssla om.

Läs mer om skolan på http://ystadgymnasium.se/!