”De såg att mina kunskaper var bättre än mina betyg”

Emma Rösselharth, 18, har ADHD och Asperger. Att gå i en stor skola innebar för henne stor press och frustration. Betygen blev lidande liksom hennes humör. I dag läser hon sista året på Mimers gymnasium – en skola anpassad för elever med ADHD, Asperger, högfungerande autism och liknande diagnoser.
– Nu älskar jag skolan och ser att jag har en massa möjligheter till att studera vidare, säger hon.

ERösselharth
När Emma Rösselharth var 14 år gammal fick hon diagnoserna. ADHD och Asperger-syndrom var läkarnas svar på utredningarna hon gått igenom sedan sexårsåldern.
– Det gav mig en viss förståelse till varför vissa moment i skolan var svårare för mig. Samtidigt ville jag inte bli klassad som konstig. Därför berättade jag inget för mina kompisar och sökte sedan in till samma gymnasium som de.

Men redan under höstterminen första läsåret på gymnasiet började Emma få svårare att hänga med på lektionerna och betygen blev sämre.
– Jag blev deprimerad och lättirriterad och mådde allmänt dåligt.
Emma insåg att hon behövde en förändring. Då sökte hon in till Mimers gymnasium och sedan dess har både humöret och betygen gjort en helomvändning.
– Det är en mindre skola med fler lärare som förstår mina behov. De såg direkt att mina kunskaper var bättre än mina betyg. Mimers har fått mig att inse att jag har massor av möjligheter att studera vidare.
Vad vill du göra i framtiden?
– Jag älskar att skriva och skulle vilja jobba med texter, kanske som författare eller journalist. Jag skrev nyligen en debattartikel för Nyheter24 om att leva med ADHD och Asperger, avslutar Emma Rösselharth.

MimersGymnasium

En liten skola för dig som vill studera i lugn miljö med individuellt upplägg.

Enhagsslingan 5, 187 40 Täby
Tel: 08-12 20 40 40
E-post: info@mimersgymnasium.se

Läs mer om Mimers Gymnasium påwww.mimersgymnasium.se!