Estetiska spetsutbildningar för dig som vill utvecklas

Lunds-Dans-Musikal1

På Lunds Dans- och Musikalgymnasium träffas elever från hela landet som älskar sång, dans och teater och drömmer om en framtida scenkarriär. På skolan finns även elever från våra nordiska grannländer som valt att flytta till Lund för att utvecklas maximalt.

– Här får du chans att jobba hårt för att utforska dina talanger tillsammans med andra med samma intressen, samtidigt som du får en gymnasiebehörighet som motsvarar det samhällsvetenskapliga programmet, säger Ingrid Norrgren, gymnasiets rektor.

Lärarna i de estetiska ämnena på skolan har alla egen erfarenhet av att stå på scenen. De vet vad som krävs och ser till att eleverna får bästa möjliga stöttning för att komma vidare in på attraktiva vidareutbildningar både i Sverige och utomlands.

Skolan fyller tio år till hösten och allt fler tidigare elever tar plats på de stora scenerna runt om i Sverige, Europa och världen. Trots skolans fokus på scenkonsten med estetiska spetsutbildningar både inom dans och musikal poängterar Ingrid Norrgren gärna just skolans kompletta utbildning.
– Du är ung och har drömmar när du kommer hit, men upptäcker kanske att du vill något annat i framtiden. Då känns det tryggt att veta att man har en bred behörighet med sig om man kommer fram till att man vill satsa på en teoretisk högskoleutbildning efter gymnasiet.

Sök till skolan senast den 15 februari, så blir du kallad till antagningsprov i mars.

Läs mer på: http://www.dansomusikal.se/


Skribent: Anders Olow